Geelzucht en de zorgverzekering

De gal is een belangijk orgaan dat galvloeistof produceert – essentieel om vetten te verteren. Wanneer een aandoening aan de lever of galblaas bestaat kan geelzucht ontstaan – het geel zien van huid en het oogwit. Zodoende is geelzucht eigenlijk geen aandoening maar een symptoom.

Vergoeding geelzucht

Geelzucht kan een indicatie zijn van een (ernstige) aandoening. Bij pasgeboren baby’s komt geelzucht veelvuldig voor en is meestal onschuldig zo lang dit binnen enkele dagen wegtrekt. Bij volwassenen echter kan het wijzen op Hepatitis A of andere letsel aan de lever.

Bezoek een huisarts wanneer u symptomen bij uzelf herkent. Een afspraak met de huisarts wordt vergoed vanuit het basispakket, het eigen risico is bovendien niet van toepassing op huisartsbezoeken. Wanneer de geelzucht een symptoom blijkt te zijn van een aandoening kunt u door uw huisarts worden doorverwezen. De behandeling die u ontvangt wordt ook door de basisverzekering gedekt, mits deze medisch noodzakelijk wordt geacht. Voor deze behandeling zal echter wel aanspraak worden gemaakt op uw eigen risico.

12. oktober 2015 by admin
Categories: Nieuws | Leave a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *