Thuistest lever

thuistest_leverMet een Lever Check urine thuistest weet je snel hoe het met je lever gesteld is. Of je nu man bent of vrouw, jong of oud: iedereen kan met deze thuistest uit de voeten!

Hoe het werkt

De Lever Check verraadt de aanwezigheid van bilirubine en/of urobilinogeen in de urine. De thuistest: een plastic stripje met daarop twee urinetesten bevestigd. De Lever Check werkt met een kleurensysteem: is de test positief, dan verkleurt het urobilinogeen-gedeelte roze tot donkerroze en/of het bilirubine-gedeelte beige tot lichtbruin. Om er zeker van te zijn dat je de resultaten van de thuistest goed interpreteert, ontvang je bij levering van de test tevens een kleurenkaart.

Een positieve test… wat nu?

De Lever Check urinetest kan je thuis doen, zonder hulp van een dokter. Een positief testresultaat is echter een (belangrijke) indicator voor een nader onderzoek. Het testresultaat kan immers wijzen op mogelijke leverschade en/of een leveraandoening.

Let op: de test is niet geschikt om je exacte bilirubinegehalte te bepalen. Werkt je lever naar behoren, dan zal de test op bilirubine niet positief kunnen zijn. Neem bij een positief resultaat op bilirubine in de urine dus altijd contact op met je huisarts.